Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Adjunkt

Adjunkt løn

Hvad tjener en Adjunkt i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

253 kr.

Timeløn (37 timer)

485.244 kr.

GNS. Årsløn

40.000 kr.
gennemsnit
32.350 kr.
Lavt gennemsnit
48.524 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Adjunkt?

En adjunkt tjener omkring 40.000 kr. om måneden.

Hvad laver en adjunkt?

En adjunkt er en akademisk lærer, der arbejder på et universitet eller en anden højere læreanstalt. En adjunkt har ofte et professorat, hvilket betyder, at vedkommende har en doktorgrad eller et andet højt akademisk niveau.

En adjunkt underviser i forskellige akademiske fag, herunder kunst, musik, litteratur, historie, filosofi og mange andre. De foretager også forskning, der ofte relaterer til deres felt af ekspertise. De skriver også artikler og bøger, der relaterer til deres fag og kan også være involveret i videnskabelige konferencer og seminarer.

En adjunkt er ofte ansvarlig for at udvikle og revidere lektionsplaner, som de bruger til at undervise deres studerende. De skal også evaluere og vurdere de studerendes præstationer, og de kan være involveret i karrierevejledning og andre rådgivningsaktiviteter.

Hvad påvirker lønnen hos en adjunkt?

Lønnen hos en adjunkt afhænger af flere faktorer, herunder antallet af år, de har arbejdet som adjunkt, deres uddannelsesniveau, deres arbejdsopgaver og deres arbejdssted.

Adjunktløn er ofte højere end andre akademiske stillinger, da det kræver et højt niveau af uddannelse og ekspertise. Det kan også være højere, hvis en adjunkt har flere års erfaring eller arbejder på et universitet med et højere prestige.

Hvordan bliver man adjunkt?

For at blive adjunkt skal man have en doktorgrad eller et andet højt akademisk niveau. Det er også nødvendigt at have et stærkt CV med videnskabelige publikationer og andre akademiske præstationer.

Når man har opfyldt disse krav, skal man søge job som adjunkt. Dette kan gøres ved at søge online eller ved at kontakte universiteter direkte. Når man har fundet et job, skal man gennemgå en ansættelsesproces, som kan omfatte interviews og andre tests.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa