Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Sales manager

Sales manager løn

Hvad tjener en Sales manager i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

330 kr.

Timeløn (37 timer)

634.344 kr.

GNS. Årsløn

52.500 kr.
gennemsnit
42.290 kr.
Lavt gennemsnit
63.434 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Sales manager?

En sales manager tjener omkring 52.500 kr. om måneden.

Hvad laver en sales manager?

En sales manager er ansvarlig for salg af produkter eller tjenester til virksomhedens kunder. Deres primære ansvar er at øge virksomhedens omsætning, identificere nye markeder og vækstmuligheder, udvikle salgsstrategier og implementere dem, udvide virksomhedens kundebase og opbygge langsigtede kunderelationer.

Sales managers skal også styre salgsorganisationen og lede salgsmedarbejdere. De skal motivere og træne salgsmedarbejdere, overvåge deres præstationer og yde støtte og vejledning.

Sales managers skal udarbejde rapporter og analysere salgsdata. De skal også kommunikere med produktudvikling og marketingafdelinger for at sikre, at produkterne opfylder kundekravene.

Hvad påvirker lønnen hos en sales manager?

Lønnen for en sales manager afhænger af flere faktorer, herunder erfaring, branche, geografi og virksomhedsstørrelse. Sales managers, der har flere års erfaring, har normalt højere lønninger end dem, der er nyere i branchen.

Sales managers, der arbejder i større virksomheder, har ofte højere lønninger end dem, der arbejder for mindre virksomheder. Virksomheder, der er baseret i større byer, kan også tilbyde højere lønninger.

Sales manager løn kan også variere afhængigt af det produkt eller den tjeneste, de sælger. Nogle produkter og tjenester har højere salgspriser og derfor højere provisioner, hvilket kan betyde højere lønninger for sales managers.

Hvordan bliver man sales manager?

For at blive sales manager skal man have et bachelor- eller kandidatuddannelse inden for et felt som forretningsadministration, marketing eller økonomi. Nogle virksomheder kan også kræve erfaring inden for salg eller ledelse.

En sales manager skal have stærke kommunikations- og ledelsesfærdigheder og være i stand til at lede og motivere salgsmedarbejdere. De skal også have stærke analytiske færdigheder og være i stand til at udarbejde rapporter og analysere salgsdata.

En sales manager skal også have et godt kendskab til det produkt eller den tjeneste, de sælger, og være i stand til at identificere nye markeder og vækstmuligheder. De skal også være kundeorienterede og have evnen til at opbygge langsigtede kunderelationer.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa