Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Social-og sundhedsassistent

Social-og sundhedsassistent løn

Hvad tjener en Social-og sundhedsassistent i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

178 kr.

Timeløn (37 timer)

342.612 kr.

GNS. Årsløn

29.000 kr.
gennemsnit
22.841 kr.
Lavt gennemsnit
34.261 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Social-og sundhedsassistent?

En social-og sundhedsassistent tjener omkring 29.000 kr. om måneden.

Hvad laver en social-og sundhedsassistent?

En social-og sundhedsassistent er et af de vigtigste jobs i sundhedsvæsenet. De hjælper personer med at få den bedst mulige pleje og omsorg, og de hjælper også med at give dem støtte og opmuntring. De arbejder i alle typer sundhedsvæsen, herunder hospitaler, plejehjem, klinikker og andre sociale og sundhedsfaciliteter.

Social- og sundhedsassistenter har mange forskellige roller. De hjælper med at udføre medicinsk behandling, herunder at tage medicin, give injektioner og tage blodprøver. De hjælper også med at udføre pleje, herunder at bade, klæde og fodre patienter. De hjælper også med at udføre sociale aktiviteter, såsom at arrangere sociale begivenheder og aktiviteter, som patienterne kan deltage i.

Social- og sundhedsassistenter arbejder også sammen med andre sundhedsfagfolk, herunder læger, sygeplejersker og terapeuter. De arbejder også sammen med patienter og deres familier for at støtte dem og hjælpe dem med at forstå og håndtere deres sundhedsmæssige problemer.

Hvad påvirker lønnen hos en social-og sundhedsassistent?

Lønnen for en social- og sundhedsassistent kan variere afhængigt af deres kvalifikationer, erfaring og arbejdsplads. Deres løn kan også variere afhængigt af geografisk placering og arbejdstidsplan.

Social- og sundhedsassistentløn kan også påvirkes af ekstra kvalifikationer, såsom ekstra uddannelse eller certificeringer. Det er også vigtigt at bemærke, at lønnen kan variere afhængigt af, hvilke typer af patienter de arbejder med.

Hvordan bliver man social-og sundhedsassistent?

For at blive social- og sundhedsassistent skal man have en uddannelse som social- og sundhedsassistent. Uddannelsen består af teoretisk og praktisk undervisning, og det tager typisk tre år at gennemføre.

Under uddannelsen lærer man om medicinsk viden, førstehjælp, medicinsk etik og kommunikation. Man får også praktisk erfaring med patientpleje, herunder at give medicin, tage blodprøver og give injektioner.

Efter at have gennemført uddannelsen skal man bestå et eksamensbevis for at blive godkendt som social- og sundhedsassistent. Når man har bestået eksamen, kan man søge job som social- og sundhedsassistent og begynde at tjene social- og sundhedsassistent løn.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa