Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Social Media Manager

Social Media Manager løn

Hvad tjener en Social Media Manager i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

220 kr.

Timeløn (37 timer)

421.992 kr.

GNS. Årsløn

34.500 kr.
gennemsnit
28.133 kr.
Lavt gennemsnit
42.199 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Social Media Manager?

En social media manager tjener omkring 34.500 kr. om måneden.

Hvad laver en social media manager?

En social media manager er ansvarlig for at administrere og vedligeholde virksomhedens sociale medieplatforme. Dette indebærer at skabe og distribuere kreativt og engagerende indhold, som er målrettet mod virksomhedens målgruppe. Social media manageren skal også overvåge og respondere på kommentarer, der er skrevet på virksomhedens sociale medier.

Social media manageren skal også være opmærksom på tendenser og nye muligheder inden for sociale medier, og sørge for at udnytte disse til at styrke virksomhedens tilstedeværelse og brand. Social media manageren vil også ofte arbejde sammen med marketingafdelinger, for at sikre, at virksomhedens sociale medieindhold er i overensstemmelse med virksomhedens overordnede strategi.

Hvad påvirker lønnen hos en social media manager?

Lønnen for en social media manager afhænger af flere faktorer. Erfaring og kvalifikationer er to af de vigtigste faktorer, der påvirker lønnen. Jo mere erfaring og kvalifikationer, en social media manager har, desto højere løn kan de forvente.

Derudover kan lønnen også påvirkes af den specifikke virksomhed, hvor social media manageren arbejder. Større virksomheder ofte har højere lønninger end mindre virksomheder. Det samme gælder for virksomheder inden for forskellige brancher.

Hvordan bliver man social media manager?

For at blive social media manager er det vigtigt at have et godt kendskab til de forskellige sociale medier. Det er også vigtigt at have et godt kendskab til marketing og kommunikation.

En bacheloruddannelse inden for markedsføring, kommunikation eller et andet relevant felt kan være nyttigt. Det er også vigtigt at have erfaring med brugen af sociale medier, så det er en god idé at have en portefølje med eksempler på tidligere arbejde.

For at komme ind i branchen er det også vigtigt at have et godt netværk. Det kan være nyttigt at deltage i netværksbegivenheder og følge med i, hvad der sker på de sociale medier.

Social media manager løn kan variere afhængig af erfaring, kvalifikationer og den specifikke virksomhed. Det er derfor vigtigt at undersøge og forstå de forskellige faktorer, der påvirker lønnen, inden man søger en stilling som social media manager.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa