Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Purchasing Manager

Purchasing Manager løn

Hvad tjener en Purchasing Manager i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

349 kr.

Timeløn (37 timer)

669.276 kr.

GNS. Årsløn

55.500 kr.
gennemsnit
44.618 kr.
Lavt gennemsnit
66.928 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Purchasing Manager?

En purchasing manager tjener omkring 55.500 kr. om måneden.

Hvad laver en purchasing manager?

En purchasing manager er ansvarlig for at købe produkter og materialer til en virksomhed. De arbejder med at identificere, evaluere og vælge leverandører, forhandle priser og kontrakter, overvåge leverancer og sikre, at alle køb overholder virksomhedens politikker og procedurer.

Purchasing managers er også ansvarlige for at holde styr på virksomhedens lager og sikre, at der altid er nok af de nødvendige produkter og materialer tilgængelige. De arbejder også med at sikre, at købene er korrekte og kvaliteten af produkter og materialer er i overensstemmelse med de specifikationer, der er angivet.

Purchasing managers har ofte også ansvaret for at overvåge og analysere priser, konkurrence og markedsudvikling. De vil også kunne hjælpe med at udforme strategier for køb og lagerstyring for at sikre, at virksomheden får mest mulig værdi ud af sine køb.

Hvad påvirker lønnen hos en purchasing manager?

Lønnen for en purchasing manager varierer afhængigt af en række faktorer. Dette inkluderer deres uddannelse og erfaring, samt deres evne til at opnå resultater og nå mål. Det er også vigtigt at have et godt forhold til leverandører og kolleger.

Størrelsen af virksomheden, hvor purchasing manageren arbejder, kan også have en indflydelse på deres løn. Jo større virksomheden er, jo højere er lønnen ofte.

Purchasing managers, der har ekstra certifikater og kvalifikationer, kan også få en højere løn end dem, der ikke har det.

Hvordan bliver man purchasing manager?

For at blive purchasing manager kræves det ofte en bachelorgrad i erhvervsøkonomi eller et tilsvarende felt. Nogle virksomheder kræver også, at du har erfaring med køb eller leverandørstyring, før du kan ansøge om stillingen.

Derudover er det vigtigt at have et godt kendskab til virksomhedens købspolitikker og procedurer, samt et godt forhold til leverandører og kolleger.

Det er også nyttigt at have et godt kendskab til pris- og markedsanalyse, så du kan hjælpe virksomheden med at få mest mulig værdi ud af deres køb.

Når du har den nødvendige uddannelse og erfaring, kan du søge om stillingen som purchasing manager. Lønnen for denne stilling kan variere, men det er typisk højere end for andre stillinger, der kræver lignende kvalifikationer. For at få en bedre forståelse af, hvad du kan forvente at tjene som purchasing manager, kan du undersøge purchasing manager løn.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa