Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Teletekniker

Teletekniker løn

Hvad tjener en Teletekniker i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

229 kr.

Timeløn (37 timer)

438.984 kr.

GNS. Årsløn

37.500 kr.
gennemsnit
29.266 kr.
Lavt gennemsnit
43.898 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Teletekniker?

En teletekniker tjener omkring 37.500 kr. om måneden.

Hvad laver en teletekniker?

En teletekniker er en person, der arbejder med at installere, vedligeholde og reparere telekommunikationsudstyr. Deres arbejde omfatter alt fra fastnettelefoner til trådløse telefoner og bredbåndsforbindelser, der skal installeres, repareres og vedligeholdes. De arbejder også med at teste og konfigurere telekommunikationsudstyr, herunder modemer, routere, switchboards, netværksservere og andet udstyr.

Teleteknikere arbejder ofte direkte med kunder, der har brug for hjælp til at installere og vedligeholde deres telekommunikationsudstyr. De kan også arbejde med at diagnosticere og løse problemer med telekommunikationsudstyr, herunder at identificere og reparere hardware og softwarefejl.

Teleteknikere kan også arbejde med at oprette og vedligeholde netværk og andet udstyr, der bruges til at kommunikere med andre netværk. De kan også arbejde med at oprette trådløse netværk og andre typer af telekommunikationsudstyr, der kræver konfiguration og vedligeholdelse.

Hvad påvirker lønnen hos en teletekniker?

Lønnen for en teletekniker afhænger af flere faktorer, herunder erfaring, uddannelse, certifikater og arbejdsplads. En teletekniker med mere erfaring og flere certifikater kan forvente at tjene mere end en nyere teletekniker.

Derudover kan lønnen for en teletekniker variere afhængigt af den specifikke arbejdsplads og branche, de arbejder i. For eksempel kan teleteknikere, der arbejder for et større firma, der har et større IT-budget, forvente at tjene mere end teleteknikere, der arbejder for et mindre firma.

Endelig kan teleteknikere, der arbejder i et højt konkurrencepræget område, forvente at tjene mere end teleteknikere, der arbejder i et mindre konkurrencepræget område. Dette skyldes, at virksomheder ofte er villige til at betale mere for at få de bedste teleteknikere.

Hvordan bliver man teletekniker?

For at blive en teletekniker skal man først have en relevant uddannelse. De fleste teleteknikere har en bacheloruddannelse i informations- eller teleteknik, men nogle har også en teknisk uddannelse.

Når man har fået en uddannelse, skal man også tage certifikater, der viser, at man har kompetencer inden for telekommunikation. Disse certifikater kan være afgørende for at kunne få et job som teletekniker og for at kunne få en højere teletekniker løn.

Derudover skal man have erfaring med at arbejde med telekommunikationsudstyr, og dette kan opnås ved at arbejde som frivillig eller som praktikant. Dette vil hjælpe en teletekniker med at få et bedre indblik i branchen og dermed hjælpe dem med at få et job.

Derudover skal man have en god forståelse af computersystemer og netværk, da dette er en vigtig del af teleteknikernes arbejde. Endelig skal man have en god forståelse af kundeservice, da dette også er en afgørende faktor for at kunne udføre sit job korrekt.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa