Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Vedligeholdsværkfører

Vedligeholdsværkfører løn

Hvad tjener en Vedligeholdsværkfører i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

294 kr.

Timeløn (37 timer)

563.832 kr.

GNS. Årsløn

48.000 kr.
gennemsnit
37.589 kr.
Lavt gennemsnit
56.383 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Vedligeholdsværkfører?

En vedligeholdsværkfører tjener omkring 48.000 kr. om måneden.

Hvad laver en vedligeholdsværkfører?

En vedligeholdsværkfører er ansvarlig for at sikre, at maskiner og udstyr fungerer optimalt. Deres vigtigste opgave er at identificere, overvåge og forebygge tekniske problemer og udføre vedligeholdelsesopgaver.

Vedligeholdsværkførere udfører også reparationer og opgraderinger af maskiner og udstyr. Deres arbejde omfatter også kontrol af systemer og komponenter, der er involveret i produktionen, og de kan også være involveret i projektledelse og planlægning af vedligeholdelsesopgaver.

Vedligeholdsværkførere skal være kompetente i både teknisk viden og problemløsning, så de kan løse komplekse tekniske problemer. De skal også være i stand til at arbejde selvstændigt og i et team.

Hvad påvirker lønnen hos en vedligeholdsværkfører?

Lønnen afhænger af flere faktorer, såsom erfaring, uddannelse, lokal markedsværdi og arbejdsgiverens budget.

En vedligeholdsværkfører med erfaring har en højere løn end en nyuddannet vedligeholdsværkfører. Det skyldes, at erfaring giver vedligeholdsværkføreren viden og færdigheder, som gør det muligt for dem at udføre arbejdet mere effektivt.

Uddannelse er også vigtig for at få en høj løn som vedligeholdsværkfører. Jo højere uddannelse, jo højere løn.

Lønnen kan også påvirkes af lokal markedsværdi. Hvis man arbejder i et område, hvor der er mangel på vedligeholdsværkførere, kan lønnen være højere end i et område, hvor der er mange vedligeholdsværkførere.

Endelig kan arbejdsgiverens budget påvirke lønnen. Hvis arbejdsgiveren har et stramt budget, kan det betyde, at man som vedligeholdsværkfører får en lavere løn.

Hvordan bliver man vedligeholdsværkfører?

For at blive vedligeholdsværkfører skal man have en uddannelse inden for teknik, f.eks. elektronik, mekanik eller maskinteknik. Det er også en fordel at have kendskab til computerprogrammer og software.

Derudover skal man have kendskab til vedligeholdelsesoperationer, herunder reparation, vedligeholdelse og installation af maskiner og udstyr.

En vedligeholdsværkfører skal også have kendskab til sikkerhedsprocedurer og -regler. Det er vigtigt, at vedligeholdsværkføreren har en god forståelse af de sikkerhedsforanstaltninger, der skal træffes for at sikre, at arbejdspladsen er sikker.

Vedligeholdsværkførere skal også have et godt kendskab til problemløsning. Det er nødvendigt, at de kan identificere, diagnosticere og løse komplekse tekniske problemer.

For at få en god løn som vedligeholdsværkfører, er det også nødvendigt at have erfaring og en god uddannelse. På den måde kan man opnå en vedligeholdsværkfører løn, der er konkurrencedygtig.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa