Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Business Development Manager

Business Development Manager løn

Hvad tjener en Business Development Manager i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

356 kr.

Timeløn (37 timer)

683.100 kr.

GNS. Årsløn

58.000 kr.
gennemsnit
45.540 kr.
Lavt gennemsnit
68.310 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Business Development Manager?

En business development manager tjener omkring 58.000 kr. om måneden.

Hvad laver en business development manager?

En business development manager (BDM) er ansvarlig for at udvikle og vedligeholde forretningsmuligheder for et firma. Deres primære opgave er at identificere nye kunder og muligheder, udvikle strategier til at nå målgrupper, gennemføre markedsføring og salg, og opbygge langsigtede forretningsforbindelser.

En BDM har også ansvar for at analysere markedstendenser og identificere nye muligheder, udvikle og implementere forretningsstrategier, og oprette og opretholde langsigtede kundeforhold. De skal også kunne arbejde sammen med andre afdelinger, herunder salg, marketing og produktudvikling, for at opnå resultater.

En BDM skal også kunne kommunikere effektivt med kunder og kolleger og have solid viden om branchen og produkterne. De skal også kunne håndtere præsentationer, forhandlinger og kontrakter.

Hvad påvirker lønnen hos en business development manager?

Lønnen for en business development manager afhænger af flere faktorer, herunder erfaring, branche, geografi og størrelsen af virksomheden.

For at opnå den højeste løn som business development manager, er det vigtigt at have en bred base af erfaring og viden, der kan bruges til at skabe nye forretningsmuligheder og vækst. Det er også vigtigt at have god forståelse for branchen og produkterne, samt at kunne kommunikere effektivt med kunder og kolleger.

Geografi har også en stor indflydelse på lønnen. For eksempel kan business development managers i større byer som København forvente at tjene mere end dem, der arbejder i mindre byer.

Størrelsen af virksomheden har også stor indflydelse. Business development managers, der arbejder for store firmaer, kan forvente at tjene mere end dem, der arbejder for mindre virksomheder.

Hvordan bliver man business development manager?

For at blive business development manager skal man have en bachelorgrad i erhvervsøkonomi, økonomi eller anden relevant faglig baggrund. Det er også vigtigt at have erfaring inden for salg, marketing og forretningsudvikling.

En business development manager skal også have en god forståelse af branchen og produkterne, og være i stand til at kommunikere effektivt med kunder og kolleger. De skal også kunne analysere markedstendenser og identificere nye muligheder, udvikle og implementere forretningsstrategier, og oprette og opretholde langsigtede kundeforhold.

En BDM skal også kunne håndtere præsentationer, forhandlinger og kontrakter. Derudover skal de have viden om de relevante love og regler, og have evnen til at arbejde effektivt i et team.

At blive business development manager er ikke let, men det kan være meget lukrativt, da lønnen ofte er høj. Det er derfor vigtigt at udvikle de nødvendige færdigheder og kvalifikationer, så man kan konkurrere om business development manager løn.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa