Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Chauffør

Chauffør løn

Hvad tjener en Chauffør i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

180 kr.

Timeløn (37 timer)

345.456 kr.

GNS. Årsløn

29.500 kr.
gennemsnit
23.030 kr.
Lavt gennemsnit
34.546 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Chauffør?

En chauffør tjener omkring 29.500 kr. om måneden.

Hvad laver en chauffør?

En chauffør er en person, der kører et køretøj, såsom en lastbil, bus, taxi eller varevogn. Chaufførens primære opgave er at transportere passagerer eller gods sikkert og effektivt fra punkt A til punkt B. Chaufførens job kan omfatte at planlægge ruter, køre i forskellige vejrforhold, kontrollere køretøjets sikkerhed og vedligeholde en logbog over kørsel.

Chauffører arbejder med forskellige typer af køretøjer. Nogle chauffører kører lastbiler og transporterer gods over lange afstande, mens andre chauffører kører busser eller taxaer og transporterer passagerer. Nogle chauffører kører også specialiserede køretøjer, såsom ambulancer eller brandbiler.

Hvad påvirker lønnen hos en chauffør?

Lønnen for en chauffør er afhængig af flere faktorer, herunder køretøjets type, antallet af timer, den chauffør har kørt, og chaufførens erfaring. Chauffører, der kører lastbiler, har som regel en højere løn end chauffører, der kører busser eller taxaer. Dette skyldes, at lastbilschauffører ofte kører længere afstande og har flere køretimer end de andre chauffører.

Derudover kan chaufførens erfaring også påvirke chauffør lønnen. Erfarne chauffører kan forvente en højere løn end nyuddannede chauffører, da de har større erfaring med at køre forskellige typer af køretøjer.

Hvordan bliver man chauffør?

For at blive chauffør skal man have et kørekort og en chaufførlicens. Kørekortet kan opnås ved at bestå en teoretisk og praktisk test, der administreres af det lokale motorvejskontor. Chaufførlicensen kan opnås ved at bestå en test, der administreres af det lokale motorvejskontor.

For at bestå disse tests skal man have grundlæggende kendskab til køretøjets funktioner og køreteknikker, herunder vejregler og sikkerhedsforanstaltninger. Det kan være nyttigt at deltage i en uddannelse eller en klasse, der kan hjælpe med at forberede sig til de tests, der skal bestås for at blive chauffør.

Når man har bestået disse tests og opnået kørekort og chaufførlicens, kan man begynde at søge efter job som chauffør. Det er vigtigt at huske, at lønnen som chauffør kan variere afhængigt af køretøjets type, antallet af timer, den chauffør har kørt, og chaufførens erfaring.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa