Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Finansanalytiker

Finansanalytiker løn

Hvad tjener en Finansanalytiker i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

333 kr.

Timeløn (37 timer)

639.624 kr.

GNS. Årsløn

53.500 kr.
gennemsnit
42.642 kr.
Lavt gennemsnit
63.962 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Finansanalytiker?

En finansanalytiker tjener omkring 53.500 kr. om måneden.

Hvad laver en finansanalytiker?

En finansanalytiker er en professionel, der analyserer finansielle data og udarbejder rapporter, der hjælper virksomheder med at træffe økonomiske beslutninger. Finansanalytikere arbejder typisk med banker, investeringsfonde, forsikringsselskaber og andre finansielle institutioner. Deres arbejde omfatter overvågning af økonomiske tendenser, udarbejdelse af prognoser og evaluering af investeringsmuligheder.

Finansanalytikere arbejder også med at udvikle og vedligeholde finansielle modeller og systemer, som kan bruges til at analysere og vurdere økonomiske data. De kan også hjælpe virksomheder med at forberede årsrapporter og andre finansielle rapporter til offentligheden.

Hvad påvirker lønnen hos en finansanalytiker?

Finansanalytiker løn er afhængig af flere forskellige faktorer, herunder arbejdsgiver, arbejdssted, arbejdserfaring og formelle kvalifikationer. Nogle arbejdsgivere betaler en fast løn, mens andre betaler bonus eller provisioner. Arbejdssteder med højere krav til kvalifikationer og erfaring betaler typisk højere lønninger end mindre krævende arbejdssteder.

Derudover kan lønnen for en finansanalytiker også påvirkes af den økonomiske situation i det land, hvor de arbejder. I tider med økonomisk vækst er det typisk lettere for finansanalytikere at få en højere løn, mens det er vanskeligere i perioder med økonomisk stagnation.

Hvordan bliver man finansanalytiker?

For at blive finansanalytiker skal man typisk have en bachelorgrad i økonomi, finans eller en anden relateret disciplin. Nogle arbejdsgivere kræver også, at man har en kandidatgrad eller endda en ph.d. i økonomi eller finans. Derudover skal man have erfaring med at analysere økonomiske data og udarbejde finansielle rapporter.

Derudover kan det også være nyttigt at have kendskab til programmer som Microsoft Excel og andre finansielle softwarepakker. Derudover kan det også være nyttigt at have kendskab til investeringsteori og økonomisk teori. Det kan også være nyttigt at have et godt kendskab til finansiel lovgivning og regler.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa