Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Servicetekniker

Servicetekniker løn

Hvad tjener en Servicetekniker i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

230 kr.

Timeløn (37 timer)

441.492 kr.

GNS. Årsløn

36.000 kr.
gennemsnit
29.433 kr.
Lavt gennemsnit
44.149 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Servicetekniker?

En servicetekniker tjener omkring 36.000 kr. om måneden.

Hvad laver en servicetekniker?

En servicetekniker er en fagperson, der specialiserer sig i vedligeholdelse og reparation af elektroniske og mekaniske systemer. Deres arbejde omfatter fejlfinding og reparation af maskiner, udstyr, computere og andet elektronisk udstyr. De installerer også nye systemer og udstyr, såsom computere og andet udstyr, og de tester og justerer også systemer, der allerede er installeret.

Serviceteknikere arbejder ofte med produktionsudstyr, som f.eks. maskiner, der bruges til at producere produkter. De arbejder også med kontorudstyr, såsom computere og printere, samt med medicinsk udstyr og andet elektronisk udstyr. Serviceteknikere skal også kunne identificere og løse problemer, der opstår med disse systemer.

Serviceteknikere arbejder ofte med kundeservice og kundesupport, hvor de hjælper kunder med at løse problemer med deres produkter. De kan også arbejde med udvikling af nye produkter og systemer, der skal testes og installeres.

Hvad påvirker lønnen hos en servicetekniker?

Lønnen for en servicetekniker afhænger af flere faktorer. Det omfatter deres uddannelsesniveau, erfaring, arbejdssted og deres specialisering. Serviceteknikere, der har en højere uddannelse, har ofte en højere løn. De, der har mange års erfaring, har også en højere løn.

Serviceteknikere, der arbejder for store virksomheder, har ofte en højere løn end dem, der arbejder for mindre virksomheder. De, der har specialiseret sig i et bestemt område, har ofte en højere løn end dem, der ikke har specialiseret sig.

Servicetekniker løn kan også påvirkes af den type arbejde, de udfører. De, der arbejder med komplekse systemer, har ofte en højere løn end dem, der arbejder med mindre komplekse systemer.

Hvordan bliver man servicetekniker?

For at blive en servicetekniker skal man have en teknisk uddannelse. Dette kan være en uddannelse fra en teknisk skole eller et teknisk program på et universitet. Det er også muligt at tage et certifikat eller en kort kursus.

Serviceteknikere skal have en god forståelse af elektronik, mekanik, computere og andet udstyr. De skal også have en god forståelse af kundeservice og kundesupport.

Serviceteknikere skal også have en god forståelse af sikkerhedsprocedurer og kvalitetskontrol. De skal også være i stand til at arbejde effektivt og effektivt med andre teknikere og ingeniører.

Serviceteknikere skal også have en god forståelse af de forskellige programmeringssprog og software, som de arbejder med. De skal også have en god forståelse af netværkssystemer og protokoller.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa