Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Systemudvikler

Systemudvikler løn

Hvad tjener en Systemudvikler i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

305 kr.

Timeløn (37 timer)

586.392 kr.

GNS. Årsløn

48.500 kr.
gennemsnit
39.093 kr.
Lavt gennemsnit
58.639 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Systemudvikler?

En systemudvikler tjener omkring 48.500 kr. om måneden.

Hvad laver en systemudvikler?

En systemudvikler er en IT-ekspert, der designer, udvikler, implementerer og vedligeholder software og hardware til at opfylde organisationers behov. Systemudviklere sørger for, at systemerne er sikre og effektive, og de kan arbejde på et bredt spektrum af projekter, herunder databaseadministration, programmering, systemintegration og systemanalyse.

En systemudviklers dag-til-dag-opgaver kan omfatte at analysere computer- og netværkssystemer, udvikle software, installere og teste hardware og software, implementere sikkerhedsprotokoller, overvåge systemer og udføre vedligeholdelsesopgaver. Systemudviklere arbejder også med at skabe brugervenlighed og brugergrænseflader, der er lette at bruge og forstå.

Hvad påvirker lønnen hos en systemudvikler?

Lønnen for en systemudvikler afhænger af flere faktorer, herunder teknisk ekspertise, erfaring og uddannelse. Systemudviklere, der har specialiseret sig i et bestemt område, som for eksempel applikationsudvikling eller systemintegration, har ofte bedre lønninger end dem, der arbejder på et bredere område.

Derudover kan lønnen for en systemudvikler også påvirkes af den type arbejdsplads, de arbejder på. Systemudviklere, der arbejder på store firmaer eller organisationer, kan forvente en højere løn end dem, der arbejder på mindre virksomheder.

Systemudviklere, der har en bachelor- eller mastergrad i et IT-fag, kan også forvente en højere løn end dem, der har en anden uddannelse. Derudover kan systemudviklere, der har certifikater eller anden ekspertise, også forvente en højere løn end dem, der ikke har sådan ekspertise.

Hvordan bliver man systemudvikler?

For at blive systemudvikler skal man have en bachelor- eller mastergrad i et IT-fag. Nogle af de mest populære IT-fag inkluderer computerteknologi, softwareudvikling, datalogi og computerprogrammering.

Udover dette kan systemudviklere også overveje at tage certifikater eller specialisere sig i et bestemt område, såsom databaseadministration, programmering eller systemintegration. Dette vil hjælpe med at forbedre deres kompetencer og øge deres chancer for at få en højere løn som systemudvikler.

Systemudvikler løn kan også påvirkes af erfaring. Systemudviklere med flere års erfaring kan forvente en højere løn end dem, der er nye i branchen. Derudover skal systemudviklere ofte holde sig ajour med de nyeste teknologier og tendenser for at kunne forblive konkurrencedygtige på arbejdsmarkedet.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa