Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Webprogrammør

Webprogrammør løn

Hvad tjener en Webprogrammør i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

253 kr.

Timeløn (37 timer)

486.420 kr.

GNS. Årsløn

41.000 kr.
gennemsnit
32.428 kr.
Lavt gennemsnit
48.642 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Webprogrammør?

En webprogrammør tjener omkring 41.000 kr. om måneden.

Hvad laver en webprogrammør?

En webprogrammør er ansvarlig for at skabe og vedligeholde websteder. De bruger programmeringssprog som HTML, CSS, JavaScript, PHP og MySQL for at skabe dynamiske websteder, der kan ændres og opdateres.

En webprogrammør kan også være ansvarlig for at skabe apps og software, der kan køres på webservere. De kan også hjælpe med at optimere websteder til søgemaskiner og hjælpe med at sikre, at websteder overholder de nyeste sikkerhedsstandarder.

En webprogrammør kan også hjælpe med at analysere brugerdata og give brugerne en bedre oplevelse. De kan også hjælpe med at udvikle brugergrænseflader, der gør det lettere for brugerne at navigere og interagere med webstedet.

Hvad påvirker lønnen hos en webprogrammør?

Lønnen for en webprogrammør afhænger af flere faktorer, herunder erfaring, kvalifikationer og arbejdsplads. I Danmark er webprogrammør løn generelt højere end andre IT-relaterede stillinger, og det er muligt at tjene op til flere hundrede tusinde kroner om året.

Det er også vigtigt at overveje, hvilken type arbejde en webprogrammør udfører. Nogle webprogrammører arbejder med komplekse websteder og software, som kræver større kompetencer og erfaring, og derfor kan de tjene mere end andre webprogrammører.

Lønnen kan også variere afhængigt af, hvor webprogrammøren arbejder. I større byer som København er lønnen generelt højere end i mindre byer.

Hvordan bliver man webprogrammør?

For at blive en webprogrammør skal man have en grundlæggende forståelse af programmeringssprog som HTML, CSS, JavaScript og PHP. Det er også vigtigt at have en grundlæggende forståelse af webudvikling og webstedsoptimering.

Det er også en god idé at tage et kursus i webudvikling og programmering for at få en bedre forståelse for de forskellige programmeringssprog og webudviklingsteknikker.

Når man har fået en grundlæggende forståelse af programmeringssprog og webudvikling, kan man begynde at søge efter job som webprogrammør. Det er også muligt at lave freelance-arbejde som webprogrammør, hvilket kan give en god start på karrieren.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa