Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Pædagogmedhjælper

Pædagogmedhjælper løn

Hvad tjener en Pædagogmedhjælper i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

152 kr.

Timeløn (37 timer)

291.708 kr.

GNS. Årsløn

24.500 kr.
gennemsnit
19.447 kr.
Lavt gennemsnit
29.171 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Pædagogmedhjælper?

En pædagogmedhjælper tjener omkring 24.500 kr. om måneden.


Hvad laver en pædagogmedhjælper?

En pædagogmedhjælper er en vigtig del af det danske pædagogiske system. Deres primære ansvar er at støtte og hjælpe pædagoger med at udføre deres arbejde, som at arbejde med børn og unge, og at hjælpe dem med at udvikle deres færdigheder.

En pædagogmedhjælper kan også hjælpe med planlægning og gennemførelse af pædagogiske aktiviteter, som f.eks. kreativitetsudvikling, leg og læring. Nogle af de andre opgaver, som en pædagogmedhjælper kan udføre, er at hjælpe med at organisere udflugter, at arbejde med materialer og legetøj, og at hjælpe med at holde styr på børnenes daglige aktiviteter.

Pædagogmedhjælpere er ansat for at give støtte og hjælp til børn og unge, så de kan få den bedste mulige oplevelse i deres daglige liv. De hjælper også med at skabe et sikkert miljø, hvor børnene kan udforske og lære.

Hvad påvirker lønnen hos en pædagogmedhjælper?

Lønnen for en pædagogmedhjælper kan variere afhængigt af flere faktorer. Det kan f.eks. være arbejdssted, erfaring, kompetencer og uddannelse.

Pædagogmedhjælpere, der har mere erfaring og kompetencer, har ofte større muligheder for at få en højere løn. De kan også få højere lønninger, hvis de har en relevant uddannelse, som f.eks. en uddannelse inden for pædagogik eller socialpædagogik.

Derudover kan lønnen for en pædagogmedhjælper også påvirkes af, hvilken type organisation de arbejder for. Hvis de arbejder for en offentlig organisation, vil deres løn ofte være reguleret af overenskomster.

Hvordan bliver man pædagogmedhjælper?

For at blive pædagogmedhjælper skal man have en relevant uddannelse, som f.eks. en uddannelse inden for pædagogik eller socialpædagogik. Uddannelsen skal godkendes af Uddannelses- og Forskningsministeriet og skal være på et minimums niveau på mellemlang gymnasial uddannelse.

Derudover skal man også have erfaring med at arbejde med børn og unge. Det kan f.eks. være erfaring fra en relevant stilling eller fra frivilligt arbejde.

Når man har fået den nødvendige uddannelse og erfaring, skal man ansøge om stillingen som pædagogmedhjælper. Det kan være gennem en offentlig organisation eller et privat firma. Når man søger en stilling som pædagogmedhjælper, skal man være opmærksom på, hvad der står om lønnen i jobopslaget. Pædagogmedhjælper løn kan variere afhængigt af arbejdssted, erfaring og uddannelse.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa