Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Process Engineer

Process Engineer løn

Hvad tjener en Process Engineer i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

267 kr.

Timeløn (37 timer)

512.964 kr.

GNS. Årsløn

43.000 kr.
gennemsnit
34.198 kr.
Lavt gennemsnit
51.296 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Process Engineer?

En process engineer tjener omkring 43.000 kr. om måneden.

Hvad laver en process engineer?

En process engineer er ansvarlig for at optimere produktionsprocesser og produktionsudstyr. Deres job er at analysere og vurdere processer og udstyr og identificere muligheder for at forbedre ydeevnen, reducere omkostninger og forbedre kvaliteten af produkterne.

Process Engineers arbejder også med at udvikle nye produktionsprocesser, som kan bruges til at producere nye produkter. De skal også overvåge produktionen for at sikre, at produkterne opfylder kravene fra kunderne.

Process Engineers arbejder ofte sammen med andre fagfolk som ingeniører, produktionsarbejdere og kvalitetskontrollører. Deres arbejde kræver, at de er kreative og analytiske samt har god problemløsende og kommunikative evner.

Hvad påvirker lønnen hos en process engineer?

Lønnen for en process engineer afhænger af mange faktorer, herunder erfaring, kvalifikationer, branche og arbejdssted. Process engineer løn kan også påvirkes af, hvor meget ansvar, de har, og hvor meget deres arbejde kræver.

Erfaring er en stor faktor, når det kommer til lønninger. Jo flere års erfaring en process engineer har, desto højere løn kan de forvente. Kvalifikationer som certificeringer og uddannelsesniveau har også en stor indflydelse på lønnen.

Branchen, hvor en process engineer arbejder, har også en stor indflydelse på lønnen. Process Engineers, der arbejder i industrier med høj efterspørgsel efter deres tjenester, som f.eks. farmaceutisk industri, kan forvente at tjene højere lønninger end process engineers, der arbejder i andre brancher.

Arbejdsstedet er også vigtigt, da lønnen kan variere meget fra region til region. Process Engineers, der arbejder i større byer, kan forvente at tjene højere lønninger end process engineers, der arbejder i mindre byer.

Hvordan bliver man process engineer?

For at blive process engineer skal man have en bachelorgrad i tekniske fag som kemi, maskinteknik eller materialeteknik. Nogle arbejdsgivere kræver også, at man har en mastergrad eller en professionel certificering.

Derudover skal man have erfaring med produktionsprocesser og produktionsudstyr. Dette kan opnås ved at arbejde som produktionsarbejder eller kvalitetskontrollør.

Process Engineers bør også have god analytisk og problemløsende evne samt være kreative og god til at kommunikere.

At være process engineer kræver dedikation og stor viden. Process Engineers skal være villige til at lære nye teknikker og teorier og holde sig ajour med nye produktionsprocesser.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa