Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Truckfører

Truckfører løn

Hvad tjener en Truckfører i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

174 kr.

Timeløn (37 timer)

334.404 kr.

GNS. Årsløn

27.000 kr.
gennemsnit
22.294 kr.
Lavt gennemsnit
33.440 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Truckfører?

En truckfører tjener omkring 27.000 kr. om måneden.

Hvad laver en truckfører?

En truckfører er ansvarlig for at transportere gods fra et sted til et andet. De kører lastbiler eller andre køretøjer, der er udstyret med en kran, der kan løfte gods. De skal også sørge for, at gods er korrekt og sikkert lastet og losset.

Truckførere skal også sørge for, at deres lastbiler er korrekt vedligeholdt og kører sikkert. De skal også udfylde logbøger og andre dokumenter, der er nødvendige for at overholde lovgivning og regler om transport af gods.

Truckførere skal også overholde alle trafikregler og køre sikkert, når de kører lastbiler. De skal også kunne navigere og finde deres vej til destinationer og kunne kommunikere med andre chauffører og kundeservicepersonale.

Hvad påvirker lønnen hos en truckfører?

Lønnen for en truckfører afhænger af flere faktorer, herunder antallet af års erfaring, kvalifikationer og kvalifikationsniveau. De fleste truckførere får også et tillæg for overarbejde.

En truckførers løn kan også påvirkes af den type af gods, de transporterer, og hvor langt de kører. Truckførere, der kører med farligt gods, kan forvente en højere løn end dem, der kører med uskadeligt gods.

Truckførere, der kører langdistance, kan også forvente en højere løn end dem, der kører kortdistance. Det er også vigtigt at bemærke, at truckførere, der har en kommerciel kørekort, kan forvente en højere løn end dem, der ikke har det.

Hvordan bliver man truckfører?

For at blive truckfører skal man have et kommercielt kørekort. Dette kræver, at man gennemgår en formel uddannelse og består en prøve. Uddannelsen omfatter læring om trafikregler, køreteknikker og korrekt brug af kraner og lastbiler.

Når man har bestået prøven, skal man registrere sig hos en truckførerorganisation og finde et godkendt job. Det er også vigtigt at bemærke, at truckførere skal gennemgå en rutinemæssig medicinsk undersøgelse og bestå en straffeattestkontrol.

Når man har fundet et job som truckfører, kan man forvente at tjene en konkurrencedygtig truckfører løn. Det er også vigtigt at huske, at truckførere kan forvente at tjene mere, når de har mere erfaring og kvalifikationer.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa