Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Ufaglært

Ufaglært løn

Hvad tjener en Ufaglært i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

161 kr.

Timeløn (37 timer)

309.372 kr.

GNS. Årsløn

26.000 kr.
gennemsnit
20.625 kr.
Lavt gennemsnit
30.937 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Ufaglært?

En ufaglært tjener omkring 26.000 kr. om måneden.

Hvad laver en ufaglært?

En ufaglært er en person, der ikke har en formel uddannelse, men som har erhvervet sig viden og erfaring gennem praktisk arbejde. Ufaglærte arbejder typisk i industrier som f.eks. byggeri, transport, produktion og service. Deres arbejdsopgaver varierer afhængigt af deres erhverv, men de kan omfatte reparationer, produktion, vedligeholdelse, montage og installationsarbejde.

Ufaglærte kan også arbejde som chauffører, håndværkere, opvaskere, rengøringsassistenter, kontorpersonale, købmænd og meget andet. Deres arbejde er ofte fysisk krævende og kan involvere lange arbejdsdage og skifteholdsarbejde.

Hvad påvirker lønnen hos en ufaglært?

Lønnen for ufaglærte er ofte lavere end for faglærte, selvom det afhænger af den enkelte virksomhed og branche. Ufaglærte løn afhænger ofte af arbejdstid, arbejdsopgaver, ansættelsessted og arbejdsområde.

Ufaglærte kan også forvente at modtage løn for overarbejde, overtid og weekendarbejde. Andre faktorer, der kan påvirke lønnen, er deres erfaring og evne til at udføre arbejdet, deres produktivitet, deres evner til at løse problemer og deres indsats.

Hvordan bliver man ufaglært?

For at blive ufaglært skal man have erhvervet sig praktisk erfaring og viden gennem arbejde. Det betyder, at man skal have arbejdet i et bestemt felt, f.eks. byggeri, produktion eller service, og have tilegnet sig viden om de relevante processer.

Man kan også tage korte kurser eller uddannelsesprogrammer, der kan forberede en til arbejde som ufaglært. Det er også vigtigt at have gode kommunikationsevner, da man som ufaglært ofte skal arbejde sammen med andre.

At blive ufaglært kræver dedikation og engagement, og det kan være en udfordring at finde det rigtige job. Det er derfor vigtigt at have en god forståelse af, hvad arbejdsgivere leder efter, og hvordan man kan skille sig ud for at få det job, man ønsker.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa