Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Gartner

Gartner løn

Hvad tjener en Gartner i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

179 kr.

Timeløn (37 timer)

344.172 kr.

GNS. Årsløn

28.500 kr.
gennemsnit
22.945 kr.
Lavt gennemsnit
34.417 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Gartner?

En gartner tjener omkring 28.500 kr. om måneden.

Hvad laver en gartner?

En gartner er en person, der har specialiseret sig i at dyrke planter, hovedsageligt i haver og parker. Deres opgave er at planlægge, designe og vedligeholde haver og parker, så de er så dekorative og funktionelle som muligt. De arbejder ofte med en række forskellige planter og materialer såsom træer, buske, blomster, græs, støvler og dekorative elementer.

Gartnere har brug for et godt kendskab til botanik, og de skal også have en grundlæggende forståelse af hvordan planter vokser og trives. De skal også have en god forståelse af hvordan man bruger forskellige værktøjer og udstyr til at vedligeholde og pleje haver og parker.

Gartnere har også brug for en god forståelse af hvordan man skaber og vedligeholder landskabsdesign. De skal kunne arbejde med forskellige materialer og planter for at skabe et æstetisk og funktionelt design.

Hvad påvirker lønnen hos en gartner?

Lønnen for en gartner afhænger af en række forskellige faktorer. Den mest betydningsfulde faktor er niveauet af erfaring og kvalifikationer. Jo mere erfaring og kvalifikationer en gartner har, desto højere løn vil de modtage.

Andre faktorer, der kan påvirke lønnen hos en gartner, er geografisk placering, type af arbejde, der udføres, og arbejdsgiveren. En gartner, der arbejder i et større område, som for eksempel en stor by, vil ofte tjene mere end en gartner, der arbejder i et mindre område.

Gartnere, der arbejder med komplekse projekter, som for eksempel landskabsdesign eller udvikling af nye haver, kan også forvente at tjene mere end en gartner, der kun udfører vedligeholdelsesarbejde.

Arbejdsgiveren kan også have en betydelig indflydelse på gartnerens løn. Gartnere, der arbejder for store virksomheder, kan forvente at tjene mere end dem, der arbejder for mindre virksomheder.

Hvordan bliver man gartner?

For at blive gartner skal man have en højere uddannelse eller et certifikat fra en anerkendt gartneruddannelse. Nogle gartneruddannelser kræver, at man har en gymnasial uddannelse, mens andre kun kræver, at man har en grunduddannelse.

Derudover skal man have en god forståelse af botanik og landskabsdesign. Det kan være nyttigt at have et godt kendskab til hvordan man bruger værktøjer og udstyr til at vedligeholde haver og parker.

Gartnere kan også have gavn af at have en god forståelse af økonomi og forretningsdrift. Dette kan hjælpe dem med at forhandle en god gartner løn og hjælpe dem med at styre deres egen virksomhed.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa